• Mar 29th 2002

Inmiddels zit ik alweer meer dan een week op Ko Phag Nang, een eiland in het zuiden van Thailand. Het is hier net Spanje, veel jonge mensen, veel drank en veel strand. Op iedere hoek van de straat zit een internetcafé èn een kliniek, waar alles aangeboden wordt van HIV-test tot morning after pil: om maar even een sfeerbeschrijving te geven!

Ik heb zo’n beetje om de avond gefeest, feesten betekent emmers drinken (een fles whiskey, een fles red bull en een blikje cola met tien rietjes!) en dansen in een openluchtdisco. Donderdag was het dan eindelijk volle maan en tijd voor het grote feest. Ko Phag Nang staat namelijk bekend om de maandelijkse full moon parties, wanneer iedereen van het eiland en van de omliggende eilanden (totaal zo’n 10.000 man naar schatting) uit zijn dak gaat op 300 meter strand. Hoge verwachtingen dus. Was een beetje teleurgesteld te zien dat het in feite hetzelfde was als alle andere avonden, maar dan met meer mensen en hardere muziek. Het feest viel dus jammer genoeg een beetje tegen, er hing werkelijk geen enkele sfeer. Het was wel gezellig met de mensen met wie ik aan het babbelen was, maar er was niet een gezamenlijke ‘vibe’ in de lucht en niemand keek naar de maan hihi. Ach ja, het is net als met Oud & Nieuw, je verwacht een boel en dan wordt het nooit zo gezellig, maar een week later kan je zomaar het feest van je leven hebben…

Hoewel ik weet dat jullie het niet graag ingewreven hebben, wil ik toch nog even benadrukken hoe lekker warm het hier is, hoe de zee heel erg dichtbij, hoe bruin ik al ben en hoe relaxed het hier allemaal is. Daarbij moet ik wel zeggen dat het paradijs na anderhalve week erg saai wordt, we vervelen ons namelijk dood (vast niet makkelijk te vatten voor alle mensen in Nederland, wat is het daar 16 graden???)! Daarom is het tijd voor de andere kant en zal ik maandag aankomen in Kanthanaburi waar de beroemde Hellpass en Deathrailway zijn…

Oh ja, voor wie het bijhoudt: nieuwe verwondingen aan voet: nagel eraf AU!!!


This post is categorised in Stories

This post is tagged

Categories